Verhulst is een schoenenfabriek met een rijke traditie, waarbij het vakmanschap van vader op zoon is doorgegeven.

In 1932 opende grootvader Pieter Verhulst een schoenenfabriek in Tilburg, die aanvankelijk alleen kinderschoenen produceerde. Later maakte de fabriek een ommezwaai naar dames- en herenschoenen. De specialisatie in damesschoenen nam steeds meer toe. Onder het in de jaren vijftig zeer bekende merk “Pica” werden uitsluitend damesschoenen op de markt gebracht volgens de mocassin maakwijze. Dit verklaart de (mocassin dragende) Indiaan te paard in het logo van Verhulst.

De zonen Pierre en Ton Verhulst hebben de kleine fabriek van hun vader weten uit te breiden tot een modern geoutilleerd bedrijf, waar inmiddels de derde generatie (John en Els) Verhulst de scepter zwaait.De afzet is inmiddels niet meer beperkt tot Nederland, maar strekt zich nu ook uit over België, Luxemburg, Frankrijk, Zwitserland,Oostenrijk en Curacao.
Ook al is er veel veranderd sinds grootvader Verhulst de fabrieksdeuren opende, de filosofie is nog altijd dezelfde. Want vanaf het prille begin heeft de fabriek zich al gericht op het comfort- en kwaliteitssegment. En dat is tot op de dag van vandaag nog zo.

Jaarlijks vertrekken de inkopers van Verhulst naar plaatsen als Bologna en Arzignano in Italië om de beste ledersoorten te selecteren, o.a kalfsleder, omdat dit zo heerlijk soepel is en een fijne structuur heeft.Soepelheid is tenslotte één van de belangrijkste voorwaarden voor een uitstekende pasvorm. En de fijne structuur is vooral mooi. Vervolgens is er de keus uit de meest geschikte maakwijze. Waar andere fabrikanten zich hoofdzakelijk beperken tot één soort ,de Ago maakwijze, kiest Verhulst bij elk schoenontwerp de techniek die de beste pasvorm oplevert. Geschoeid op verschillende leesten in uiteenlopende breedtematen zodat iedere voet zich er lekker in voelt. In onze winkel helpt Heys Schoenmode u graag om de juiste schoen voor u te vinden.

 

Damesschoenen

 
Arriva schoenen
AQA dames schoenen bij Heys Schoenmode
Birkenstock schoenen
Converse schoenen
Cruyff schoenen
Dubarry schoenen
Floris van Bommel schoenen
Fred de la Breoniere schoenen
K-SWISS schoenen