Upload Image...

Het vinden van de juiste kinderschoenen kan erg moeilijk zijn. Als ouder wil je graag goede schoenen voor je kinderen maar je zoon of dochter wil graag stoere of hippe schoenen. Hier lees je wat goede schoenen zijn en hoe je de juiste schoenen voor jouw kind vindt. Goede kinderschoenen zijn erg belangrijk. Hoe jonger kinderen zijn, hoe sneller de voeten zich ontwikkelen en groeien. 

Ontwikkeling van de kindervoet
Begin pas met het kopen van schoenen als je kindje ongeveer een maand zelfstandig kan lopen. Eerder is niet nodig. Kinderen moeten het evenwichtsgevoel ontwikkelen en de spieren in de voeten trainen. Het te snel dragen van schoenen belemmert ze hierbij. Zodra kinderen wel schoenen nodig hebben moet je letten op de juiste lengte- en breedtemaat. Zowel te kleine als te grote schoenen kunnen voor klachten zorgen. Kinderen zullen het lang niet altijd aangeven als schoenen te smal of te klein zijn. 

Goede kwaliteit schoenen
Een goede pasvorm is erg belangrijk bij kinderschoenen. Niet alleen de lengte of breedte maar alle punten van de schoen moeten goed aansluiten op de voet. Wordt de ontwikkeling of (spier)groei belemmerd op één van deze aspecten dan kan dit uiteindelijk voor klachten zorgen. Het materiaal van de schoen speelt ook een grote rol. Leren schoenen hebben altijd de voorkeur. Leer is ademend en een leren voetbed draagt bij aan een goede ontwikkeling van de voeten. Leren buitenmateriaal kan tegen een stootje en blijft lang mooi als je het goed onderhoud.

Verkeerde schoenen hoeven niet altijd direct klachten te geven, dit kan ook op veel latere leeftijd pas zichtbaar worden. Vele voet-, enkel-, knie-, heup- en rugklachten bij volwassenen kunnen veroorzaakt worden door verkeerd schoeisel op jonge leeftijd. Laat de voeten van je kind daarom altijd professioneel opmeten als je nieuwe schoenen koopt. Soms groeien voeten wel enkele maten in korte tijd, maar gemiddeld genomen groeien de voeten zo’n 2 maten per jaar. Omdat de groei en ontwikkeling zo snel gaat is het belangrijk regelmatig de voeten op te meten en de huidige schoenen te controleren. 

Maatadvies
De kindercollectie is alleen in de winkel te verkrijgen, dit is omdat we het erg belangrijk vinden om u te helpen met de juiste maat en schoen voor uw zoon of dochter.
Wij meten de voeten deskundig op.
Heys Schoenmode heeft groot assortiment kinderschoenen voor baby’s, jongens en meiden. De collectie bestaat uit schoenen in maat 18 t/m maat 43.